ABD ordusu robotik araçları daha agresif bir şekilde kullanmayı denemek üzere – Ordu 2020’de robot savaş araçlarını test etmeye başlayacak . Değiştirilmiş iki Bradley Mücadele Aracındaki askerler (Mission Enabler Technologies-Demonstrators veya MET-Ds) uzaktan kumanda olacak sistemin gerçek hayatta ne kadar iyi çalıştığını ölçmek için dört adet mrew3 türetilmiş prototip. Savaş sorunu olmasa da, Ordu sorunları ya da farklı kullanım şekillerini ortaya çıkaracak geri bildirimleri umuyor.
Her bir MET-D’nin arkasında, her biri 7.62mm makineli tüfek bulunan iki adet mürettebat olmayan aracı kontrol eden dört asker olacak.
Test önümüzdeki birkaç yıl içinde hızlanacaktır. Ordunun 2021 mali yılının sonundaki ikinci aşamada, şirket içi manevralarda kullanılan altı adet MET-D ve sekiz adet hafif ve orta dereceli endüstri tarafından tedarik edilen robo araç bulunan robotik araçlar göreceksiniz. 2023 mali yılının ortasında üçüncü bir aşama, araç sayısını koruyacak, ancak orta ve ağır robotlara geçecektir.
Bunun gibi bir robot sistemin Ordu için birçok avantajı olabilir. Askerlerin kendilerini ifşa etmek istemedikleri senaryolarda riskleri azaltırlar, örneğin bir düşman kuvvetiyle ilk teması gibi. Bir ekip olmadan, makineler özel taşıma yükleri veya araç geliştirmeleri yapabilir. Özerk olmadıklarında ( ahlaki soruları gündeme getirecek ) insanları değiştirmek üzereler . Bununla birlikte, insanları kesinlikle gerekli olana kadar tehlikeden uzak tutabilirler.
Comments