0

Rahat bir çalışma modeli olarak görünen freelance çalışmanın, aslında ciddi bir öz disiplin gerektirdiğini tüm freelancer’lar bilir. Belirli mesai saatlerinin olmaması ve yapılan işlerin niteliğinin genellikle yaratıcılık üzerine konumlanması, freelancer’ı eve veya internet olan herhangi bir mekâna bağlı kılar. Tabi bütün gün bilgisayarı başından da ayrılamazlar. Hâl böyle olunca da, sosyalleşmeye veya başka etkinliklere katılmaya vakit ayıramayabilirler.

Her işte olduğu gibi freelancer’ların da kendilerini sürekli yenilemeye ve işleriyle ilgili olsun veya olmasın kendilerini geliştirmeye ihtiyaçları vardır. İnternet ve bilgisayarlarından uzun süre ayrı kalamayan; ama kurslara da katılmak isteyip vakit bulamadığı için gidemeyen freelancer’ları bu çıkmazdan kurtaracak bir yol; online eğitim platformları!

Online Eğitim Nedir? Katkıları Ve Avantajları Neler Olabilir?

Milenyum çağında da olsak, eğitimde fırsat eşitliğini yakalayabilmiş değiliz. Online eğitim; eğitim ücretleri, ulaşım, kültürel yapı, zaman yetersizliği gibi nedenlerle eğitim almak isteyip de alamayan kişiler için oluşturulmuş eğitim platformlarıdır.

Bilgisayar, tablet, hatta cep telefonlarıyla bile internet üzerinden birçok alanda eğitim alınabilir. Fiziki olarak bir kursa gitmenin zaman ve maliyet açısından dezavantajı, ücretli veya ücretsiz seçenekleriyle oldukça başarılı eğitimler sunan online eğitimleri daha tercih edilir kılıyor.

Online eğitimler ile alanında uzman kişi/eğitmenler bilgi ve tecrübelerini canlı olarak veya videolar ile katılımcılara sunar ve eğitim sonunda başarılı olan katılımcılar sertifika almaya hak kazanır. Online eğitim veren platformlar arasında uzaktan eğitim kurumlarının yanı sıra birçok seçkin üniversite de yer alıyor. Bu sayede yurtdışındaki seçkin üniversitelerin uzaktan eğitim programlarına katılma şansı bile var. Hem de başarılı kursiyerlere verilen sertifikalarla, alınan eğitimi belgelemek mümkün.

Canlı bağlantılarla gerçekleştirilen uzaktan eğitim programlarında, ders hocasıyla iletişim kurulabilmekte ve derse interaktif olarak katılım sağlanabilmektedir. Videolar ile sunulan eğitimlerde ise istenen saatte ve istenildiği kadar videoları izleme şansı var. Bu eğitimlerin bazılarında ise verilen ödevler ve dokümanlar sayesinde derse daha aktif katılım sağlanmakla birlikte, öğrenme daha etkili hale getirilmektedir.

Hangi Alanlarda Eğitim Alınabilir?

Freelancer’lar, kendi alanlarından olabileceği gibi, vizyonlarını geliştirebilecekleri birçok alanda da eğitim alabilirler. İçerik üreticiliği, pazarlama, müşteri ilişkileri, sosyal medya, grafik tasarım, bilgisayar, yazılım, dil, iletişim, finans, muhasebe, kariyer ve kişisel gelişim eğitimleri gibi daha birçok konuda uzaktan eğitim alınabilir.

Ücretsiz Online Eğitim Alınabilecek Platformlar Neler?

Son dönemlerde uzaktan eğitimin önem kazanması ile online eğitim platformlarının sayısı da artış göstermiştir. Artık birçok üniversite ve eğitim kurumu, online eğitimler ile neredeyse herkese ulaşabilmekteler. Son derece fazla sayıya ulaşan yurtiçi ve yurtdışı online eğitim platformlarından bazıları şöyle;

İstanbul İşletme Enstitüsü,

ODTÜ Bilgeiş,

Udemy,

Khan Academy,

Codecademy,

Harvard Online Courses,

TED-ed,

Google Dijital Atölye.

Üstelik bu platformlara üyelik için yalnız bir e-posta adresi gerekiyor. Ücretli veya ücretsiz online eğitimlerle merak ettiğiniz veya ihtiyacınız olan konularda, uzman eğitmenlerden ders alabilir ve kendinizi geliştirebilirsiniz.

KİŞİSEL WEBSİTEMİZİ AÇARKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Previous article

5 ALTIN KURAL MAKALE YAZMAK

Next article

You may also like

Comments

Bir Cevap Yazın

More in Anasayfa