Gelelim bugünkü hava kadar güzel olan bu ERP sistemine: Nasıl çalışıyor?
Öncelikle görselle ön bilgi vermek istedim.
-ERP sistemleri ortak bir veritabanı kullanarak verileri depolar.
-Kurum içinde yer alan farklı birimler arasında veri alışverişini sağlar.
-Tüm önemli süreçleri aynı yazılım ailesi öğeleri ile yönetilmesi nedeniyle farklı süreçler arasında uyumsuzluk olasılığı en alt seviyeye iner.
-Modüller İstemci/Sunucu mimaride çalışarak uç noktalardaki maliyetleri düşürür,
-Uç noktadaki PC’ler veri kaynağı olarak hizmet veren güçlü bilgisayarlarla iletişim kurarak veriye tek noktadan ulaşır,
-Her modül, kendi konumuna özel veri-işleme fonksiyonlarını yerine getirir.
Nedir peki bu modüller? Daha önceki yazımızda madde madde belirtmiştik. Bugünlük bir tanesi ile başlayalım. Projesini sunduğum Müşteri Yönetimi’nden bahsetmek istiyorum.
MÜŞTERİ YÖNETİMİ MODÜLÜ
Müşteri Yönetimi Yazılımsal olarak tanımı ;
-Müşterilerinizi ve onların rakiplerinizle olan faaliyetlerini, geçmiş kayıtlarını, ayrıca ilgili tüm kişi adres bilgilerini modül dahilinde saklar.
-İşletmenin tümüne müşteri kavramını yerleştiren, müşteri merkezli olma kültürünü benimseten bir stratejidir.
-Modülün esnek veri tabanı yapısı, müşterilerinizle ilgili kaydını tutmak istediğiniz her türlü bilgiyi depolamaya olanak sağlar. Veri ambarı olarak görev yapan merkezi veri depolama işlevi, pazarlama, çağrı merkezi, satış ve hizmetleri arasındaki faaliyetlerdeki koordinasyonu verimli ve kolay bir şekilde yürütmenizi sağlar.
-Aksiyon yönetimi ile aday, müşteri ve tedarikçi gibi sistem altında kayıtlı tutulan tüm kişi ve kurumların, şirketinizle yaptığı iletişim trafiğini (e-mail, toplantı, fuar v.b.) yönetebilir, raporlayabilir ve hatta bu verileri kullanarak performans analizi yapabilirsiniz.
BÜŞRA SEYMEN
ERP UZMANI
Bu yazı www.busraseymen.com’dan Busra SEYMEN onayı ile alınmıştır.
Comments