0

Hedef kitlesine fayda sağlamak, marka bilinirliğini artırmak, müşteri bağlılığı sağlayıp orta ve uzun vadede satışlarını yükseltmek isteyen firmalar içerik pazarlamasının önemini fark etmeye başladı. İçerik pazarlaması ile ilgili sağlanan bu farkındalık neticesinde de açıkçası işler bir nebze karıştı. Özgün, kaliteli ve fayda sağlayan içeriklerin üretilmesi gereken süreçlerde yaşanan bazı aksaklıklar ve uygulanan yanlış stratejiler içerik pazarlamasına karşı tepkisel bir duruşa neden olurken asıl önemli olan noktalar gözden kaçırılır oldu. Siz de dijital pazarlamanın bel kemiği olarak nitelenen içerik pazarlaması ile daha iyi sonuçlar almak istiyorsanız az sonra değineceğimiz hatalardan kaçınmalısınız.

 

Yalnızca SEO Odaklı İçeriklere Yönelmek

 

Arama motoru sonuç sayfalarında üst sıralara çıkmak, internet kullanıcıları tarafından daha kolay bulunmayı sağlar. Bu konuda hem fikiriz, ancak sadece SEO amaçlı içeriklerin üretilmesi ile içerik pazarlamasının tüm faydalarının sağlanabileceğinin düşünülmesinin yanlış olduğunu hatırlatmak isteriz. İçerik pazarlaması dahil olmak üzere dijital pazarlama yöntemlerinin tamamının asıl hedefi organik bir başarı sağlanmasıdır. Gereksiz bilgilerle doldurulan, okuyucuların beklentilerini karşılamayan, anahtar kelimelerin veya anahtar kelime öbeklerinin daha çok kullanılmasına dayanan stratejilerle hazırlanan yapay içerikler ne yazık ki beklenen etkiyi yaratmayacaktır.

 

Hızlı Sonuç Alma Beklentisine Girmek

 

İçerik pazarlaması, şirketlere kısa vadede değer katan bir pazarlama yöntemi olarak sınıflandırılamaz. Kaliteli, özgün ve fark yaratan içerikler orta ve uzun vadede marka ile hedef kitlesinin arasındaki bağları güçlendirir. Bir blog içeriğinin hazırlanması ve farklı platformlarda yayımlanması anlık başarı için yeterli değildir. Bu açıdan içerik pazarlaması maraton koşusuna benzetilebilir. Aceleci olmak ve bu pazarlama yönteminin etkilerinin görülmesi için sabırsız davranmak büyük bir potansiyelin kaçırılmasına neden olabilir.

 

Kalite Yerine Maliyete Odaklanmak

 

İçerik pazarlamasının başarı kriteri daha ucuza daha çok içerik ürettirmek ve üretilen içerikleri sık sık paylaşmak değildir. İçerikler mevcut ve potansiyel müşterilere markanın sesini duyuran araçlar olarak markanın prestijinin korunması adına da etkilidir. Yazım yanlışları ve anlatım bozuklukları içeren; markanın hedef kitlesinin beklentilerini karşılamayan, ürün ya da hizmetlerle ilgili merak edilenlere yanıt veremeyen içeriklerin yayımlanması beklenen hedefe ulaşmanın önünde engel olarak belirir. Markalar ne kadar kaliteli tercihler yaparlarsa kurum kültürlerinin ve müşterilerine karşı duruşlarının yanlış anlaşılmasını engelleyebilir ve iletmek istedikleri mesajları doğru şekilde aktarabilirler.

NEDİR? ‘INFLUENCER MARKETING’

Previous article

SOSYAL MEDYA PLATFORMLARINA ÖZEL STRATEJİ PLANLAMAK

Next article

You may also like

Comments

Bir Cevap Yazın

More in Genel