0

Sosyal medyanın günümüzde iletişim kurma, sosyalleşme, etkileşime girme ve yeni hobiler deneme gibi pek çok farklı alanda etkisi olduğunu kabullenmemiz gerekiyor. Herhangi bir sosyal medya hesabı olmayan insanlar arkadaşları tarafından garip karşılanırken bu insanlar sadece sosyal medyada olmadıkları için çok daha kolay unutulabiliyorlar. Son yıllarda sosyal medyanın asosyalleşme üzerindeki etkilerini konuşurken dünya genelinde yaşanan salgına bağlı olarak sosyal medyanın herhangi bir durumda sosyalleşmek ve iletişim kurmak için ne kadar değerli bir kurtarıcı olduğunu da görmüş olduk. Her alanda olduğu gibi bir ürünü ya da hizmeti hangi amaç için kullanırsan o amaca hizmet edeceği gerçeğini kabullenerek sosyal medya platformlarına çok daha farklı gözlerle bakmanın zamanı geldi ve hatta geçiyor.

 

Hangi Platformdasınız?

 

Sosyal medya platformlarının sayısı ve çeşitliliği her geçen gün artarken dijital pazarlamaya değer veren markaların kafa karışıklığı da artıyor. Bir markanın her sosyal medya platformunda yer almasının oldukça ciddi bir iş gücü ihtiyacını ortaya çıkarması olası. Aynı içeriği her platformda paylaşmak temelde tüm sosyal medya platformlarında yer almayı mümkün kılmıyor. Bu nedenle her platformun kendine özgü dinamiklerini öğrenmek gerekiyor. Facebook, Twitter, Instagram, TikTok, SnapChat, YouNow ve daha pek çok sosyal medya platformu insanların etkileşim kurmasını hedeflerken hepsinin kullanım dinamikleri ve buna bağlı olarak hedef kitleleri değişiyor. Örneğin, SnapChat üzerinden sosyal sorumluluk projesi duyurmak yerine Twitter ya da Instagram gibi daha hızlı viralleştirme potansiyeli olan platformlara ağırlık vermek gerekebiliyor.

 

Hedef Kitlenizi Doğru Yerde Bulun

 

Çok sayıda sosyal medya platformu olsa da her platformun hedef kitlesinin belirli genellemeler üzerinden ayrıştırmak mümkündür. Ancak her platformda mutlaka markanız ile ilgilenecek kişilerin var olabileceğini de unutmamalısınız. Dijital pazarlama bütçesi kısıtlıysa ya da sıfırdan başlayan bir markaya sahipseniz hedefiniz her zaman kitlenizin en yoğun olduğu platform olmalıdır. Sonrasında elde ettiğiniz geri dönüşlere ve pazar payını büyütme isteğinize uygun olarak hedef kitlenizin daha az yoğunlukta yer aldığı platforma da bütçe ayırmaya başlayabilirsiniz.

 

Platforma Özel İçerikler Oluşturun

 

Her sosyal medya platformunun temel içerik türüne uygun içerikler üretmeniz gerekir. Instagram için bu görsel ve 15 veya 59 saniyelik videolardır. Facebook bu alanda çok daha fazla seçeneği bir araya getirir. Snapchat video ve görsel paylaşmak için uygundur ancak paylaşımlar 24 saat içerisinde tamamen kaybolur. Twitter aslında kısa ve öz fikir beyan etmek için tasarlanmıştır ancak günümüzde aldığı güncellemeler ile çok daha farklı şekillerde kullanılabilmektedir. Var olduğunuz sosyal medya platformunun çıkış amacını ve desteklediği içerikleri detaylı bir şekilde bilmek size sosyal medya stratejisi planlama sürecinde büyük bir fayda sunacaktır.

İÇERİK PAZARLAMASINDA YAPILAN EN BÜYÜK 3 HATA

Previous article

10 ADIMDA İYİ BİR WEBSİTE İÇERİĞİ OLUŞTURMAK

Next article

You may also like

Comments

Bir Cevap Yazın

More in Anasayfa