Wi-Fi Jammer Nedir?
Jammer ( Sinyal Kesme / Blokaj ) Sinyal bozucu (Sinyal karıştırıcı, Sinyal bozucu, jammer), bir alıcı-verici sistemde aradaki iletişim ortamını bozmaya yarayan alete denir. Wi-Fi jammer ise size yakın olan Wi-Fi sinyallerini kesmek anlamına gelmektedir.
Nasıl Kullanılır?
Merhaba , arkadaşlar bu yazımda Kali linux üzerinden wifi jammer yani wifi sinyal kesme saldırıları ile ilgili bahsedeceğim. İlk önce fiziksel olarak yada sanal makine üzerine kurulu kali linux makinemizi çalıştırıyoruz eğer sanal makine üzerine kurulu ise wifi adaptörü kullanmanız gerekiyor internette biraz araştırarak bilgisayarınıza uygun wifi adaptörünü bulabilirsiniz.
Kali linux’umuzu çalıştırdıktan sonra komut satırına gelip wifi adaptörünü etkinleştirmemiz gerekiyor. Aşağıdaki resimde olduğu gibi ;
Sizler burada wlan1yerine wlan0 yazmanız gerekebilir ben kali linux aynı zamanda fiziksel işletim sistemim olarak kullanıyorum sizin Kali linuxlarınız eğer sanal makinede kurulu ise bir komut satırı açıp ” ifconfig ” yazarak eth0 altında wifi adaptörünüzün adını öğrenerek ” airmon-ng start – adaptör ismi – ” şeklinde etkinleştirebilirsiniz.
Komutumuzu yazdıktan sonra wifi adaptörümüz etkinleşiyor.
Şimdi wifi adaptörümüzün etkinleştiğini görüyoruz…
Şimdi wifi sinyallerini kesmek için bize bir kaç bilgi gerekiyor bu bilgiler sırasıyla şu şekilde ;
- BSSİD
- ESSİD
- CHANNEL
- İNTERFACE
Bu bilgileri öğrenmek için airodump-ng aracını kullanacağız.
airodump-ng aracını çalıştırmak için airodum-ng – adaptör ismi – şeklinde yazmanız gerekiyor.
Bu komutu yazdıktan sonra aşağıdaki gibi bir görüntü oluşmuş olması lazım…
Bu tarama biz durdurana kadar devam eder durdurmak ctrl+c yapmamız lazım. Taramayı durduktan sonra bize lazım olan bilgileri öğrenmek için üstlerindeki başlıklara bakmamız yeterli olacaktır. Burada başlıklarda bir hatırlatma yapıyorum ch (channel ) anlamına gelmektedir kafanız karışmasın.
Şimdi asıl kullanacağımız araca gelelim bu araç websploit aracından faydalanacağız.
Not : Kali linux 2.0 altındaki sürümlerin bu aracı github’dan indirmesi gerekiyor 2.0 üstü olanlar için komut satırı açıp ” apt-get install websploit ” şeklinde tool’u indirebilir.
Github indirme link : websploit
Şimdi websploit aracını çalıştırmak komut satırına websploit yazarak çalıştırabiliriz eğer github’dan indirdiyseniz ” cd ” komutu ile dosya konuma giderek ” chmod +x websploit ” komutu ile yetki verip ” ./websploit ” şeklinde çalıştırabilirsiniz.
Websploit aracını çalıştırdıktan sonra içindeki modülleri görmek için ” show modules ” komutunu yazıyoruz ve sonra tool içinde bulunan tüm modüller listeleniyor.
Fotoğrafı görünce tahmin etmişinizdir burada wifi/wifi_jammer modülünü kullanacağız bu modülü seçmek içinde use komutunu kullanacağız. Modülümüzü seçtikten sonra
Şimdi ” show options ” komutunu girerek bizden istenen bilgileri görüntülüyoruz interface bende wlan1 olarak gözüküyor ama sizde wlan0 olarak gözükecek buraya ellemeden altındakine geçelim bssid boş gözüküyor bssid‘ye değer atamak için ” set “ komutunu kullanacağız ” set bssid (airodump’dan elde ettiğimiz bilgileri dolduruyoruz) ” şeklinde dolduruyoruz. Bu şekilde “essid ve ch-channel ” bilgilerini airodump’dan gelen bilgiler doğrultusunda dolduruyoruz.
Dip Not : mon yazan yer sizde mon0 olarak gözükecektir bunu düzeltmek için aşağıda vereceğim komutla
cd /usr/share/websploit/modules/
websploit aracının modül dosyalarına geçtik ve
leafpad wifi_jammer.py
Komutunu yazdık.
Resimde işaretli yerde sizlerde mon0 yazacak ve o yazıyı silip wlan0mon (wifi interface adı gelecek buraya) yaptık ve kayıt edip kapatıyoruz artık her websploiti çalıştırdığımızda wlan0mon default olarak gelecek ve tekrar değer atamayla uğraşmayacağız.
bunu da yaptıktan sonra tekrar show options diyerek değerlerimizi kontrol ediyoruz.
Bu şekilde bilgileri doğru olup olmadığını kontrol etikten sonra “run”
komutunu yazarak saldırıyı başlatıyoruz.
Aşağıdaki resimde gördüğünüz gibi saldırı başladı.
Gördüğünüz gibi saldırı başlar başlamaz bağlantı kesildi ve yeniden bağlantı kurmaya çalışıyor saldırı ne kadar uzun olursa hedef alınan ağa tekrar bağlanılması o kadar uzun sürer. Saldırıyı kesmek için açılan pencerelerin kapatılması yada ” ctrl+c ” yapılması yeterli olacaktır.
Saldırıyı kestiğimiz anda yukarıdaki resimde göreceğiniz üzere ağa tekrar bağlantı sağlanmış olacak bu saldırı senaryosunda Wi-Fi sinyalleri nasıl kesilebileceğini anlattım.
Comments